EMI – I – MIO

EMI – I – MIO
19/04/2024

Jak vznikla myšlenka založit značku Emiimio, kdo za ní stojí a od kdy jste na trhu?

Jmenuji se Romana a stojím za dětskou značkou Emiimio, která letos v dubnu slaví 5 let na trhu. Myšlenka založit vlastní značku přišla s narozením mé první dcery, kdy jsem měla chuť naučit se něco nového, a tak jsem si pořídila šicí stroj a začala se učit šít. Nejprve jsem doma u jídelního stolu šila dětské hračky a oblečení pro Emičku a potom jsem ušila své první hnízdečko jako dárek pro miminko kamarádky, a to mě to nadchlo a už nepustilo. Nyní mám dvě děti, šicí dílnu, několik zaměstnanců a pendluju mezi rodinou a podnikáním. A ptáte se proč Emiimio? Není to e-mimino, jak si mnozí myslí a čtou. Emiimio vychází z Eminky, díky které to všechno vlastně vzniklo. EMI  I  MIO => Moje Emma.

Jakým způsobem se odlišují vaše produkty od ostatních na trhu a co považujete za jejich hlavní přednost?

Naše výrobky se vyznačují zejména svou praktičností, kvalitou a osobitým designem. A protože už na to dnes nejsem sama a v malé šicí dílně na pomezí Českého ráje a Podkrkonoší zaměstnávám především maminky, tak samy všechny produkty testujeme na vlastních dětech a ladíme je do posledního detailu. Vybíráme decentní tóny barev, které nejsou obvyklé, a jejichž výhodou je, že se spolu pak naše kousky dají krásně kombinovat.

 

Jaký produkt je u vašich zákazníků nejoblíbenější a proč si myslíte, že to tak je?

Asi nejoblíbenější je celá naše puntíkatá kolekce, protože ta nás zkrátka vystihuje. Je veselá, hravá a zákaznice ji milují! A potom taky náš vychytaný plenkovník, který vznikl na základě vlastních zkušeností s miminkem, a který stále vylepšujeme, stejně jako všechny naše produkty.

Jaká byla největší výzva, kterou jste museli překonat při budování značky Emiimio a jakým způsobem jste ji zvládli?

Ze všeho nejtěžší byly určitě začátky fungování a skloubení podnikání a rodiny. Každá máma ví, že fungovat v práci s malými dětmi, těsně před porodem nebo bezprostředně po porodu je náročné a každý den, i nyní, je o hledání kompromisů a priorit. Když jsem začínala a šila ještě sama, tak jsem večer co večer uspala dceru, pak usedla k šicímu stroji a tvořila jsem dlouho do noci. Dnes je to zase trochu o něčem jiném, nabaluje se spousta administrativních a marketingových činností a já se všechno stále ještě učím za pochodu. Mám pocit, že podnikání je o nekonečném překonávání nějakých výzev. Moc mě to ale baví.

 

Jako novinky chystáte na májovou edici?

Na májové edici již budeme mít oblíbenou mušelínovou kolekci obohacenou nejen o nové trendy barvy, ale také přivezeme úplně nové kousky. Těšit se můžete třeba na lehké mušelínové kalhoty, nebo na velmi žádané dětské mušelínové pončo.

Jaká je vaše zkušenost s účastí na Dyzajn marketu, proč vás baví?

Naše zkušenosti jsou vždy velmi příjemné. Je úžasné se osobně setkat s našimi zákazníky, slyšet od nich pozitivní zpětnou vazbu, mít možnost jim naše výrobky představit a nechat je osahat si použité materiály. Skvělé je i setkání s ostatními českými tvůrci a rády na Dyzajn marketu také nakupujeme.

 

Chystáte nějaké novinky do budoucna? 

Novinek, nápadů a produktů “v šuplíku” mám opravdu spoustu, ale zřejmě se budeme spíše držet naší osvědčené produktové řady a zařazovat nové materiály a barvy.

 

Jestli je něco, co byste ráda vyzdvihla a v otázkách k tomu nebyl prostor, tak můžete tady. 🙂

Děkuji, že akci jako je Dyzajn market pořádáte!

Vyrazte 18. a 19. května na procházku Stromovkou a zastavte se po cestě na májovém Dyzajn marketu omrknout roztomilosti od značky Emiimio naživo.

Dyzajn newsletter

Chodíte rádi na Dyzajn market nakupovat, kochat se, jíst nebo si zkrátka užívat neopakovatelnou atmosféru? Nechcete propásnout další edici? Stačí vyplnit svou e-mailovou adresu a my vám dva týdny předem zašleme připomínku s datem, místem konání a novinkami, co vás čekají. 

Nebojte, vaše e-mailová adresa je u nás v bezpečí.
Chcete vědět víc? Naše podmínky zpracování osobních údajů najdete zde.