Vzhůru do neznáma

Vzhůru do neznáma
21/08/2024

Když Kristián Usne

Za značkou stojí Kristýna, máma Kristiána, kterou doba covidová vytrhla ze vzrušujícího korporátního světa a vrátila ji zpět ke kořenům. Rozhodla se, že převezme pletařskou rodinnou tradici a pojme ji tak trochu moderně. Největší inspirací a hnacím motorem jí je samozřejmě Kristián, díky kterému to všechno začalo. A tak ručně, poctivě, očko za očkem vznikají pod rukama babičky Kristiána produkty pro děti i dospělé z těch nejkvalitnějších materiálů, navržené s cílem zahřát, pomazlit a potěšit. Každý den po dlouhý čas. 

Rest candle

Ona svíčkomilka, on odhodlaný splnit jí každé přání. Tak nějak by mohl začínat příběh o vzniku značky Rest candle, za kterou stojí manželé Terka a Tom. Terky vášeň pro pálení svíček, a s tím spojené i velké investice do jejich nákupů, přivedly Toma k nápadu, že si je prostě začnou vyrábět sami. Navíc z nezávadných materiálů, za použití vysoce kvalitních esenciálních olejů a bavlněných vosků, v designu, který si sami navrhli. A jak tomu tak bývá, nezůstalo jen u svíček, takže dnes v jejich nabídce najdete také bytové difuzéry, vosky do aroma lamp a další voňavé radosti.

Purply

Je rodinná firma, jejíž specializací jsou moderní kimona z přírodních látek, jako jsou brokát, hedvábí či vlna, které jsou funkční a umožňují pohodlný pohyb během celého dne. Za značkou stojí maminka s dcerou, jež k tvorbě vlastního oblečení vedla absence kvalitních a dobře padnoucích kousků v běžných obchodech. Myšlenka šít právě kimona ale dozrála až postupem času. "Největší výhodou kimona je jeho zavinování, protože se zcela přizpůsobí naší postavě. Je přirozené, že se naše tělo v průběhu života mění. To co už ale, podle nás, úplně přirozené není, je stávat se obětí konfekčních velikostí a frustrací, které z toho pramení," říkají o značce zakladatelky Alena a Veronika.

Artování

Láká vás ozdobit si tělo nějakým obrázkem, ale vidina jehly vás přivádí do mdlob, nebo máte hrůzu z toho, že vás permanentní tetování omrzí? Tak zkuste dočasné tetování od značky Artování. Autorka Zuzka s vámi vše důkladně probere a přímo na akci vám hennou namaluje obrázek dle vašich představ, případně doporučí, jaké barvy si u ní koupit na domácí použití. 

Mýdlárna Koukol

Nabízí přírodní bylinná mýdla vyráběná za studena, v nichž propojuje tradici bylinkářství s rukodělným řemeslem a koloběhem ročních období. Značka rozvíjí koncept trojího prospěchu: sociálního, ekonomického a environmentálního, protože spolek Koukol k výrobě přírodních mýdel potřebuje divoké druhy bylin, které tradičně rostly, a díky nim, i stále rostou na podhorských stráních. Byliny získává samosběrem z luk ve vlastnictví farnosti Volfartice, a tak zajištuje, aby byly ekologicky obhospodařovány a divoké druhy bylin zde stále rostly, čímž přispívá i k zachování místní druhové pestrosti.

Gromanomade

Jsou originálních kousky z obýváku, které se staly skutečností. Podle období a nálady vyrábí zakladatelka Šárka oblečení z různých materiálů a vzorů. V zimě kostku, v létě 100% len. Anebo obráceně? Fantazii se přece meze nekladou. 

Představili jsme vám jen zlomek nováčků, které si můžete přijít prohlédnout na Dyzajn market Babí léto už 28. a 29. a září na Výstaviště v Praze, Holešovicích. Kromě nich vás bude čekat dalších téměř 200 tvůrců a samozřejmě nebude chybět ani dobré jídlo a pití, co si můžete vychutnat v klidu jedné z food zón spolu se skvělou atmosférou, která Dyzajny provází. Těšíme se na vás. Vstup je zdarma a bez bariér. 

Dyzajn newsletter

Chodíte rádi na Dyzajn market nakupovat, kochat se, jíst nebo si zkrátka užívat neopakovatelnou atmosféru? Nechcete propásnout další edici? Stačí vyplnit svou e-mailovou adresu a my vám dva týdny předem zašleme připomínku s datem, místem konání a novinkami, co vás čekají. 

Nebojte, vaše e-mailová adresa je u nás v bezpečí.
Chcete vědět víc? Naše podmínky zpracování osobních údajů najdete zde.