Komfort pro vaše chodidla

Komfort pro vaše chodidla
09/10/2024

Kdo za vaší značkou stojí a kdy vznikla?

Za naší značkou stojím já, Martin Zlámalík a moje manželka Kateřina. I když značka oficiálně vznikla na začátku roku 2023, nosil jsem ji v hlavě už dlouho, ale kvůli covidu se její realizace trochu odložila. V ponožkovém světě se pohybuji už více než 10 let, a to zejména ve sportovní oblasti, která nás také inspirovala při tvorbě našich produktů.

Co vás vedlo k výrobě právě funkčních ponožek?

Motivací pro vznik nové značky byl fakt, že na trhu s designovými ponožkami se často klade větší důraz na vzhled než na kvalitu. My se zaměřujeme přesně naopak. Pro nás je funkčnost klíčová, protože i když jste třeba 'jen' v práci, vaše chodidla stále stejně makají, a proto si zaslouží maximální komfort. Na chodidle záleží a je naší prioritou myslet na něj v první řadě.

 

V čem se váš produkt liší od konkurence?

Věříme, že naše zaměření na kvalitu dělá naše produkty výjimečnými. Naše ponožky jsou konstrukčně navrženy pro dlouhou životnost a maximální funkčnost s prvky, jako jsou zesílená chodidla, plyšované paty i špičky a samozřejmostí jsou bezešvé špičky. To vše doplňujeme vtipnými nebo líbivými motivy, které jsou takovým bonusem navíc.

Kdo vymýšlí motivy, které můžeme na ponožkách vidět?

Většina motivů je inspirovaná poptávkou. Konkrétní tvorba je pak různá, část máme autorskou, třeba kreslenou akvarelem a následně zpracovanou digitálně pro tisk, nebo rovnou vytvořenou grafiky.

 

Z jakého důvodu je potisk pouze na vrchní části ponožek?

Původně jsme chtěli mít ponožky plnobarevné, ale tisk negativně ovlivňoval zvolený materiál pro chodidlo, takže jsme od toho ustoupili. Upřednostnili jsme funkčnost a komfort chodidel.

 

Který z vašich produktů je bestseller a proč?

Rozhodně model Klasik, který je díky svému složení a výšce ponožky vhodný pro většinu lidí, a to jak na celodenní nošení, tak i pro sport. Je oblíbený díky své stálé prodyšnosti a obsahu iontů stříbra, které aktivně bojují proti bakteriím. Ponožky skvěle sedí na noze, nesjíždějí, ale zároveň neškrtí. Velkou oblibu si získaly také sety ponožek a spodního prádla.

Jaké materiály na výrobu používáte a proč jste si zvolili právě ty?

Materiály jsme pečlivě vybírali tak, aby si při tisku zachovaly své vlastnosti. Nakonec jsme se rozhodli pro antibakteriální materiál Drytex na chodidlo a prémiovou španělskou přízi, která vyniká odváděním potu, prodyšností, barevnou stálostí, odolností proti opotřebení a jemností podobnou bavlně. Navíc tato příze schne až o 80 % rychleji než bavlna.


Co kdyby si zákazník chtěl nechat natisknout vlastní motiv, umíte i to?

To pro nás není žádný problém, děláme to stále častěji. Cokoliv, co lze vytisknout, umíme přenést na ponožku. Zákazník může dodat vlastní grafiku, nebo mu s ní rádi pomůžeme. Zakázky realizujeme už od pěti párů, a to pro různé kolektivy, sportovní kluby nebo firmy, třeba jako dárky pro zaměstnance nebo klienty. Dokonce jsme vyráběli ponožky i pro svatebčany místo tradiční výslužky.

Na Dyzajn markety jezdíte už celkem pravidelně, co vás na účasti nejvíc těší? 

Momentálně nás nejvíce těší, že se lidé za námi již cíleně vrací a jsou rádi, že nás na Dyzajn marketu zase našli. Těší nás jejich zpětná vazba a podněty. Pořád se totiž snažíme posouvat kupředu. 

Dyzajn newsletter

Chodíte rádi na Dyzajn market nakupovat, kochat se, jíst nebo si zkrátka užívat neopakovatelnou atmosféru? Nechcete propásnout další edici? Stačí vyplnit svou e-mailovou adresu a my vám dva týdny předem zašleme připomínku s datem, místem konání a novinkami, co vás čekají. 

Nebojte, vaše e-mailová adresa je u nás v bezpečí.
Chcete vědět víc? Naše podmínky zpracování osobních údajů najdete zde.