rer

rer
09/10/2024

Kdo za vaší značkou stojí a kdy vznikla?


Za naší značkou stojím já Martin Zlámalík a manželka Kateřina. Vznikla začátkem roku 2023, ale v hlavě jsem ji nosil již dlouho. Jenže díky Covidu se vše trochu odsunulo. Jinak v
ponožkovém světě se pohybuji jež přes 10let hlavně ve sportovní sekci. A právě sport nás hodně inspiroval při tvorbě produktu.

Co vás vedlo k výrobě právě funkčních ponožek?

Motivací pro vznik nové značky byl fakt, že se na trhu pohybovaly různé designové ponožky. Značky dle našeho názoru měly a mají fokus hlavně na design, ne na kvalitu produktu. My to
máme naopak. A funkční proto, protože i když jste „jen“ v práci chodidla makají. Fungují celý den naplno, proto si zaslouží být v komfortu. Na chodidle záleží, tak na něj myslíme v první řadě.

V čem se váš produkt liší od konkurence?

Troufám si říci, že právě tím fokusem na kvalitu produktu jako takového. Ponožky jsou propracované konstrukčně, tak aby měly dlouhou životnost, funkčnost. Mají zesílené chodidlo, plyšovanou patu a špičku, a další funkční prvky. Bezešvost špice je samozřejmost. No a jako bonus nějaký líbivý nebo vtipný motiv. 


Kdo vymýšlí motivy, které můžeme na ponožkách vidět?

Většina motivů je inspirovaná poptávkou. Tvorba konkrétních motivů je různá, část máme autorskou, třeba kreslenou akvarelem a následně zpracovanou digitálně pro tisk nebo rovnou vytvořenou grafiky nebo i z volně dostupných platforem.


Z jakého důvodu je potisk pouze na vrchní části ponožek?

Původně jsme chtěli mít ponožky plno-barevné, ale tisk zvolený materiál pro chodidlo negativně ovlivňoval tak jsme od toho ustoupili. Upřednostnili jsme funkčnost a komfort chodidel před líbivostí. 

Který z vašich produktů je bestseller a proč?

Rozhodně model Klasik, je vhodný svým složením a výškou ponožky pro nejvíce lidi. A to jak na běžné celodenní nošení tak i pro sport. Důležitým prvkem proč je Klasik oblíbený je fakt stálá prodyšnost a obsah iontú stříbra, které aktivně bojují proti bakteriím. Ponožky skvěle sedí na noze nesjíždějí ale zároveň neškrtí. Oblíbené jsou také sety ponožek a spodního prádla.

Jaké materiály na výrobu používáte a proč jste si zvolili právě ty?

Materiály jsme dlouho vybíraly, aby při tisku neměnili své vlastnosti. Nakonec jsme vybrali pro chodidlo materiál Drytex antybakterial, prémiovou španělskou přízi, pro její skvělé vlastnosti. Tedy odvádění potu, prodyšnost, barevnou stálost, odolnost proti opotřebení a přes to vše jemnost podobnou bavlně. Oproti ní však schopnost usychat až o 80% rychleji. 


Co kdyby si zákazník chtěl nechat natisknout vlastní motiv, umíte i to?

To není vůbec žádný problém, děláme to častěji a častěji. Jednoduše řečeno, cokoliv co je schopna vytisknout tiskárna, jsme schopni dostat na ponožku. Pokud je zákazník schopný, dodá grafiku sám nebo mu s tím pomůžeme. Zakázky děláme již od 5ti párů. Ale realizujeme objednávky pro různé kolektivy, sportovní kluby nebo firmy, jak pro zaměstnance nebo jako dárky pro klienty. Dokonce jsme dělali i ponožky na svatbu pro svatebčany místo výslužky.


Na Dyzajn markety jezdíte už celkem pravidelně, co vás na účasti nejvíc těší? 

Momentálně nás nejvíce těší, že se lidé za námi již cíleně vrací a jsou rádi, že nás na Dyzajn marketu zase našli. Těší nás jejich zpětná vazba a podněty. Pořád se totiž snažíme posouvat kupředu. 


 

 

Dyzajn newsletter

Do you like to go to Dyzajn market shopping, eating or simply enjoying the unique atmosphere? Don't want to miss the next one? Two weeks before the event, we will be happy to send you a reminder with the date, place of the event and news that awaits you, just fill in your e-mail address.

 

Don't worry, your email address is safe with us. Want to know more? You can find our personal data processing conditions here.